Германският министър на външните работи Аналена Бербок замина днес на посещение в

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок замина днес на посещение в
Коментари Харесай

Германският външен министър е на посещение в Израел

Германският министър на външните работи Аналена Бербок отпътува през днешния ден на посещаване в Израел, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това е петото ѝ пътешестване до страната след терористичното нахлуване на палестинската ислямистка формация " Хамас " на 7 октомври.

Очаква се след идването си в Йерусалим Бербок да се срещне със своя сътрудник Израел Кац. В следобедните часове Бербок възнамерява да се срещне с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, а по-късно и с водача на опозицията Яир Лапид. За на следващия ден е планувана среща с президента Ицхак Херцог.

Обявената от израелската войска сухопътна атака против позиции на " Хамас " в граничния град Рафах в южната част на линията Газа и тежкото филантропично състояние на цивилното население там се чака да са измежду главните тематики в диалозите. 

Вчера Бербок прикани Израел да обезпечи предпазени коридори, с цел да може цивилното население в Рафах да доближи до безвредни места и още веднъж изиска от Израел да разреши доставянето на повече филантропична помощ в палестинския анклав.

При визитата в Берлин на външния министър на Палестинската самостоятелна власт Рияд ал Малики тя посочи правото на Израел на самозащита против тероризма на " Хамас ", само че също по този начин акцентира, че Израел е задължен да съблюдава интернационалното филантропично право, напомня ДПА.

Очаква се в петък Бербок да взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността. Сред главните тематики в дневния ред на срещата ще бъдат войната в линията Газа и войната на Русия против Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Говорител на немското външно министерство съобщи, че диалозите на Бербок в Израел ще бъдат ориентирани и към политическия път към реализиране на ново филантропично преустановяване на огъня в Газа. Това би би трябвало да сътвори опция за освобождение на още заложници, както и за договаряния за трайно преустановяване на огъня, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР